Семінар-практикум та майстер класи «Український народно-сценічний танець» с. Дмитрівка

13 квітня 2024 року в Будинку культури с. Дмитрівка був проведений семінар-практикум та майстер класи на тему «Український народно-сценічний танець» для хореографів Бучанського району за підтримки Київської обласної ради та Департаменту культури та туризму КОДА.

В програмі семінару взяли участь доцент кафедри хореографії Київського столичного університету імені Бориса Грінченка, голова Київського обласного осередку Національної хореографічної спілки України, заслужена артистка України Віра Синєок та викладач кафедри хореографії Київського столичного університету імені Бориса Грінченка, начальник творчого відділу Національної хореографічної спілки України Костянтин Калієвський. Темою виступу була «Система навчання та процес оволодіння мистецтвом українського народного танцю в дитячих аматорських хореографічних колективах Київської області».

Продовжили захід провідні керівники народних аматорських хореографічних колективів Бучанського району: Дольчук Володимир Вікторович та Делієргієва Наталія Андріївна.

Були продемонстровані фрагменти уроку народно-сценічного танцю та віртуозної техніки від керівника Народного ансамблю народного танцю «Барвінок» с. Софіївська Борщагівка (Дольчук В.В.) та фрагменти уроку від керівника Зразкового хореографічного ансамблю «Любисток» с. Дмитрівка (Делієргієва Н.А.).

Після показу колективів була проведена практична частина від Володимира Дольчука для учасників семінару, на якій керівники колективів мали змогу опанувати характерні особливості виконання лексики Житомирського полісся.

В заключній частині семінару була проведена дискусійна платформа за підсумками заходу.

Також Віра Андріївна та Костянтин Васильович провели профорієнтаційну роботу по залученню абітурієнтів до лав кафедри хореографії Факультету музичного мистецтва і хореографії Київського столичного університету імені Бориса Грінченка на наступний навчальний рік.