Звітна конференція з виробничої (асистентської) практики здобувачів 2 курсу ОП «Хореографія» другого (магістерського) рівня вищої освіти

У період з 24 жовтня по 07 листопада 2022 року здобувачі 2 курсу ОП «Хореографія» другого (магістерського) рівня вищої освіти перебували на виробничій (асистентській) практиці. Базою практики стала кафедра хореографії Київського університету імені Бориса Грінченка. Два тижні практики були насичені різними видами діяльності практикантів: організаційною, методичною, навчальною та науковою. Практиканти змогли повноцінно зануритися у викладацьку діяльність науково-педагогічного працівника закладу вищої освіти.
07 листопада практиканти звітували про успішне проходження практики. Кожен практикант долучався до практичних та теоретичних занять з фахових дисциплін ОП «Хореографія (за видами)» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти в якості спостерігача, асистента та викладача. Аналіз практичних занять викладачів кафедри з різних дисциплін дозволив практикантам сформувати кращу для себе модель викладання, краще усвідомити методи та прийоми викладання, характерні для хореографічного навчання. Піж час методичної роботи практиканти розробляли критерії оцінювання навчальних досягнень здобувачів, створювали навчальний відео-матеріал, добирали теоретичний матеріал, розробляли презентації, працювали з навчально-методичними посібниками, розробляли плани-конспекти практичних та лекційних занять. Практиканти працювали з робочою документацією: робочі програми, навчальні плани, журнали академічних груп. Під час практики магістри долучилися до засідання кафедри хореографії, де обговорювалися важливі питання організації освітнього процесу, зокрема: успішність здобувачів, особливості проведення занять в дистанційному форматі, обговорення ОП «Хореографія» другого (магістерського) рівня вищої освіти. Студенти- практиканти мали можливість висловлювати думки, зауваження та побажання щодо покращення освітніх програм. Важливою складовою практики стала наукова робота. Практиканти завершили кваліфікаційні дослідження та успішно пройшли перевірку робіт на плагіат.
На звітній конференції практиканти представили необхідну звітну документацію, відповідали на питання щодо особливостей роботи викладача-хореографа у ЗВО, особливостей організації хореографічного навчання в університеті. Практиканти відмітили якісну організацію дистанційного навчання для здобувачів, високий викладацький рівень та сильну мотивацію студентів до навчання.

Традиційно звітна конференція завершилася обговоренням робочої програми практики. Здобувачі позитивно оцінили мету, завдання та зміст практики. Відмітили якісний методичний супровід керівника практики та викладачів, за якими вони були закріплені. Не оминули увагою і зміст ОП «Хореографія» другого (магістерського) рівня вищої освіти. Здобувачі відмітили практикоорієнтовність ОП та її конкурентноспроможність, відзначили також наявність усіх важливих освітніх компонент, спрямованих на формування викладацьких компетентностей. В якості побажання висловили ідею щодо збільшення кількості кредитів на цей вид практики та введення у зміст ОК «Лабораторія танцю» більше творчих проєктів різного спрямування.