ХОРЕОГРАФІЧНИЙ ПЕРФОРМАНС «ОТЯМСЯ» місто Умань, 18 жовтня 2018 року

 

Розвиток зарубіжної та вітчизняної культури у ХХ – на початку ХХІ століття відбувається у складних, часто суперечливих обставинах, коли соціальні, політичні, військові, екологічні катаклізми впливають на людську особистість, змінюють її ціннісні орієнтири, трансформують соціокультурний розвиток.

 

Свій голос на захист природи, що стрімко руйнувалася під натиском індустріалізації та урбанізації, виразно підняли письменники, вчені-натуралісти, громадські діячі, митці, котрі пропонували розглядати природу як джерело гармонії та стабільності, здатне протистояти руйнівній силі індустріальної цивілізації, що стрімко змінювала світ.

 

         Тема екологічної кризи не оминула уваги студентів-хореографів Київського університету імені Бориса Грінченка. Нерозумна вирубка лісів, забруднення повітря та оточуючого середовища, необдумана поведінка людей стали приводом для створення хореографічного перформансу «Отямся», який було представлено 18 жовтня 2018 р. на Міжнародній науково-практичній конференції «Теоретико-методологічні аспекти мистецької освіти: здобутки, проблеми та перспективи» у м. Умань.

 

         Студенти-грінченківці виступили як режисери-постановники та артисти даного мистецького проекту. В якостей артистів також виступали студенти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини та вихованці хореографічного колективу «Крок вперед» (керівник Вікторія Глобчак).

 

         Майданчиком для мистецької акції був обраний Софіївський парк, що якнайкраще допомогло наголосити на важливості теми екології. Мистецький захід не залишив байдужими науковців, пересічних глядачів та представників масової інформації.

%20">Завантажити відео

 

 

%20">