Участь у Міжнародній конференції у м. Умань

00 copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy

18-19 жовтня 2018 року завідувач кафедри хореографії Медвідь Тетяна Анатоліївна, доцент кафедри Луговенко Тетяна Георгіївна та студенти-магістранти спеціальності «Хореографія» (Процишин Денис, Прусова Леся, Федорових Ксенія, Алєксєєнко Ірина, Шефер Світлана, Бабенков Олександр, Чура Марія, Посвалюк Анастасія, Ширай Катерина) взяли участь у V Міжнародній науково-практичній конференції «Теоретико-методологічні аспекти мистецької освіти: здобутки, проблеми та перспективи», яка відбулася у м. Умань. У конференції брали участь представники Польщі, Грузії, Молдови, Ізраїлю та інших країн.

Відкриття конференції відбулося у Софіївському парку мистецьким перформансом «Отямся», який підготували студенти Київського університету імені Бориса Грінченка спільно зі студентами Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. В перформансі піднімалося актуальне питання збереження екології. Підготовці перформансу передувало дослідження студентами цієї проблеми в галузі мистецтва. Мистецький захід не залишив байдужими науковців, пересічних глядачів та представників масової інформації.

Здобутки науково-дослідницької діяльності викладачі та студенти Київського університету імені Бориса Грінченка також демонстрували під час пленарного засідання та роботи наукових секцій конференції, де кожен з учасників представив індивідуальне дослідження актуальних проблем мистецької освіти.

Практична частина конференції складалася з пленеру художників та майстер-класів з хореографії, проведених студентами-грінченківцями: Прусова Леся (акторська майстерність як засіб розкриття образу в хореографії), Алєксєєнко Ірина (танцювальна імпровізація як форма пошуку нового лексичного наповнення), Посвалюк Анастасія (contemporary: принципи та техніки), Ширай Катерина (особливості комбінаторних поєднань в street-dance).

Студенти Університету Грінченка отримали сертифікати учасників конференції та подяки за підготовку та презентацію перформансу «Отямся».

Дякуємо Уманському державному педагогічному університету імені Павла Тичини за запрошення та керівництву Київського університету імені Бориса Грінченка за підтримку науково-дослідної та творчої діяльності студентів спеціальності «Хореографія».