«GrinchMusicChestnut» популяризує наукову діяльність та підтримує зв’язки з «Сambridge.ua» з метою поглиблення вивчення англійської мови для професійних потреб

06 квітня 2024 року відбулося четверте спільне засідання наукового гуртка «GrinchMusicChestnut» кафедри інструментально-виконавської майстерності Факультету музичного мистецтва і хореографії Київського столичного університету імені Бориса Грінченка та First Cambridge Education Centre (м. Київ, Україна) на тему «Debates 2.0: особливості публічного мовлення (продовження)».

Головна мета таких заходів – вдосконалити навички спілкування англійською, а також заглибитись у професійну тематику, використати знання іноземної мови як інструмент отримання нових знань у межах професії та розвитку.

Богдан Орел, фахівець з германської філології та перекладу (німецька й англійська мови), представник Першого Кембриджського освітнього центру (вулиця Ярославів Вал, 13/2 Б), створив сприятливу атмосферу, побудувавши засідання так, щоб воно було зв'язним і мало достатньо розмовної практики. Учасники засідання працювали в парах і групах, щоб кожен міг долучитися до обговорення.

Гуртківці разом із Анастасією Романенко, кандидатом культурології, піднімали такі питання як специфіка структурно-інтонаційного мислення Федеріко Момпу (архетип дзвонового звучання – незгладимий слід від фабрики унікальних дзвонів дідуся по лінії матері, урбаністична сонорика Барселони, поява авторського «металевого акорду», містичність та прояви іберійського духу, переломлення мінімалізму Е. Саті й імпресіонізму К. Дебюссі на прикладі фортепіанного циклу «Далекі свята», 1920/1921), феномен «момпуізму» (відміна тактових рисок; подвійної тактової риски, виконуючи весь цикл attacca; розвиток заданої тематичної ланки за рахунок транспонування в інший регістр, фактурної або гармонічної видозміни), новизна та актуальність маловідомих 80 творів, що недавно були віднайдені в будинку метра та Національній бібліотеці Каталонії.

Ми вдячні освітньому центру за можливість цікавої та ефективної полеміки на теми, якими ми захоплюємося, та надіємося на подальшу плідну співпрацю.

Організатор – Анастасія Романенко, кандидат культурології, доцент кафедри інструментально-виконавської майстерності, керівник студентського наукового гуртка кафедри.

До проведення заходу долучилися Станіслав Гумінюк, доктор мистецтва, доцент кафедри інструментально-виконавської майстерності, а також студенти: Ольга Телевна (ІВФб-1-23-4.0д), Марія Іваненко (ІВФб-1-22-4.0д), Марта Іваненко (ІВФб-1-22-4.0д), Герман Фуйор (ІВОБ-1-22-4.0д), Ірина Демчик (ІВФБ-1-21-4.0д), Злата Лукандій (ІВФб-1-22-4.0д) та Артем Турчинік (ММм-1-23-1.4д).

Mompou_prodovjenya_06_04_24.jpg

Mompou_prodovjenya_06_04_24-2.jpg

Mompou_prodovjenya_06_04_24-3.jpg

Mompou_prodovjenya_06_04_24-4.jpg