«Перші кроки в науку» для студентів мистецьких спеціальностей від Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих учених Інституту мистецтв

Сумніваєшся, чи може повсякденне життя стати об’єктом дослідження? Не розумієш, чому Нобелівську дають ще й письменникам? Відчуваєш, як мистецтво змінює світ і тебе самого, та не наважуєшся говорити про це «мовою професорів»? Тоді тобі точно до нас! Наукове товариство студентів, аспірантів, докторантів та молодих учених Інституту мистецтв оголошує старт річного циклу «Перші кроки в науку», серії воркшопів і наукових практикумів для студентів мистецьких спеціальностей.

За шість зустрічей, що відбуватимуться раз на місяць по вівторках в Інституті мистецтв (б-р Ігоря Шамо, 18/2), під керівництвом молодих та вже досвідчених вчених (до речі, випускників Інституту), крок за кроком пройдемо хитросплетінням наукових стежинок, що повсякчас перетинаються з мистецтвом і самим життям, і створимо для кожного його власний, оригінальний маршрут пошуків.  Від простого, але важливого питання «що таке наука і до чого тут мистецтво?», дійдемо розуміння про що, власне, можна і варто писати науковцю-початківцю, виробимо інструкцію, як опанувати мову сучасної науки та її етикет, тобто навчитися висловлюватися так, аби тебе почули і відгукнулися у великій спільноті однодумців по всьому світові, і в решті решт – як зробити успішним свій проект?

Кожна зустріч циклу – це в першу чергу практикум, заняття з домашніми завданнями (так, це буває корисно!) та інтерактивом, демократичний майданчик для обміну думками та ідеями. Для найстійкіших учасників відкрита можливість участі у Студентській науково-практичній конференції Інституту мистецтв – презентації дослідження або проекту широкій аудиторії слухачів та дослідників.

Приходь і спробуй свої сили!

Розклад занять:

  • 24 жовтня 2017 14.30 «Що таке наука? Хто такий науковець?»
  • 7 листопада 2017 14.30 «Про що писати? Види наукової діяльності»
  • 5 грудня 2017  14.30 «Готуємо тези до публікації у науковому виданні: покрокова інструкція»
  • 6 лютого 2018 14.30 «Оформлення посилань і списку літератури у науковій статті»
  • 6 березня 2018 14.30 «Як знайти конференцію та науковий журнал, що відповідає статті? Ефективні шляхи оприлюднення досліджень»
  • 10 квітня 2018 4.30 «Презентація як вид наукової продукції»

Виникли питання чи пропозиції? Пиши нам. Автор та координатор проекту: Соболь Наталія Віталіївна – голова Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих учених Інституту мистецтв, кандидат педагогічних наук, ст.викладач кафедри інструментально-виконавської майстерності n.sobol@kubg.edu.ua