За сприянням Тетяни Чернети, кандидата мистецтвознавства, доцента кафедри академічного та естрадного вокалу Інституту мистецтв у травні 2021 р. проєкт за участі Київського університету імені Бориса Грінченка виборов грант Вишеградського фонду.

photo Чернета min

Без названия 1

У травні 2021 року проєкт за участі Київського університету імені Бориса Грінченка виборов грант Вишеградського фонду. 

Наш Університет було запрошено у якості партнера заявником проєкту – Фондом «Форум народного мистецтва / Forum for Folk Art Foundation» (Будапешт, Угорщина) у січні поточного року. Ця колаборація виникла як результат стажування Тетяни Чернети, кандидата мистецтвознавства, доцента кафедри академічного та естрадного вокалу Інституту мистецтв, у Літньому університеті Центрально-Європейського університету (Будапешт) в 2020 році. Навчання Тетяни Чернети відбулося за рахунок гранту Українського культурного фонду, який виборола її проєктна заявка. 

Вишеградський проєкт «Літній курс – Управління  загальною музичною спадщиною в країнах Вишеградської групи та Східного партнерства» (ID 22110201) має на меті вивчення і посилене просування культурної й спільної ідентичності та спадщини всередині і за межами регіону Вишеградської четвірки. Серед партнерів проєкту також:

  • Constantine the Philosopher University / Університет філософа Костянтина в Нітрі (Словаччина),
  • Музична організація Nouvelle Prague (Чехія),
  • Центр культури і мистецтва Ада Сарі в м. Старий Сонч (Польща).

За умовами партнерства логотип Київського університету імені Бориса Грінченка буде розміщено на всіх матеріалах навчального онлайн курсу. Крім того, Вишеградський фонд покриє витрати на навчання за програмою курсу представника від нашого Університету. Усі необхідні для гранту документи надала Ольга Виговська, канд. політ. н., завідувач НДЛ інтернаціоналізації вищої освіти.

До слова, за ініціативи завідувача кафедри академічного та естрадного вокалу, канд. пед. н., доцента Юлії Мережко, по завершенні стажування Тетяна Олександрівна поділилася досвідом щодо написання і подання грантових заявок зі студентами і викладачами кафедри. Очікуємо на нові досягнення грінченківців у міжнародній діяльності і сфері грантових можливостей.