IV «VOCAL SEASONS»

12-14 квітня 2024 року відбувся IV Міжнародний двотуровий конкурс вокального мистецтва Vocal Seasons, організаторами якого є старші викладачі кафедри академічного та естрадного вокалу Світлана Гмиріна (директор конкурсу) та Тетяна Ланіна (співорганізатор конкурсу).

На сцені концертної зали Київського столичного університету імені Бориса Грінченка виступили 270 конкурсантів – юні та молоді таланти з різних міст України (Київ, Луцьк, Миколаїв, Херсон, Харків, Одеса, Чернігів, Вінниця, Біла Церква, Білогородка, Бровари, Ірпінь, Буча, Гостомель, Обухів, Полтава та інших), Польщі, Канади, Литви, Німеччини, Ізраїлю, Арабських Еміратів.

Учасників оцінювало висококваліфіковане, досвідчене журі, в складі якого були провідні діячі вокального мистецтва та педагоги.

 

Сергій Юрченко – заслужений артист України, соліст Заслуженого академічного ансамблю пісні і танцю Збройних Сил України, сонграйтер (голова журі);

 

Марія Прилипко – музикант і продюсер, засновниця та власниця єдиної в Україні музично-театральної студії Broadway Kids Studio, яка займається постановками ліцензійних бродвейських мюзиклів адаптованих для дітей англійською мовою. Співпрацює зі світовими ліцензійними агенціями у США та Великобританії, серед них: Warner Chappell Music, Music Theatre International, Boosey & Hawkes та Faber Music. 

 

Льоша Донцов – громадський діяч, кріейтор МУЗВАР, сонграйтер.

 

Олена Заверуха – кандидатка мистецтвознавства, доцентка, завідувачка кафедри академічного та естрадного вокалу, постійна членкиня журі міжнародних і всеукраїнських конкурсів, керівник Народного художнього колективу студентського хору «Brevis» та естрадного вокального ансамблю «The Voices», членкиня Національної всеукраїнської музичної спілки (асоціація «Всеукраїнське хорове товариство імені М. Леонтовича»), авторка наукових публікацій з мистецтвознавства.

 

Світлана Гмиріна – старший викладач кафедри академічного та естрадного вокалу, вокальний коуч, педагог телевізійного вокального проєкту Х-Фактор, експертка незалежної музичної премії «MUZWAR AWARDS 2023», директорка Міжнародного конкурсу вокального мистецтва «Vocal Seasons», постійна членкиня журі профільних вокальних всеукраїнських та міжнародних конкурсів, членкиня Національної всеукраїнської музичної спілки (асоціація «Діячів музичної освіти і виховання»), авторка наукових статей з музикознавства та музичної педагогіки.

 

Тетяна Ланіна  – старший викладач кафедри академічного та естрадного вокалу, членкиня Національної всеукраїнської музичної спілки (асоціація «Діячів музичної освіти і виховання»), співзасновниця Міжнародного конкурсу вокального мистецтва «Vocal seasons», керівник вокально-джазового ансамблю «Face2Face», постійна членкиня журі міжнародних і всеукраїнських конкурсів, авторка наукових статей з музикознавства та музичної педагогіки.

 

Світлана Точкова – викладач кафедри академічного та естрадного вокалу, учасниця вокального ансамблю «Face2Face», лауреатка всеукраїнських і міжнародних конкурсів, членкиня Національної всеукраїнської музичної спілки (асоціація «Діячів музичної освіти і виховання»), авторка наукових статей з музикознавства і музичної педагогіки. 

 

Виступи учасників були представлені у номінаціях: академічний спів, естрадний, джазовий, народний, вокальні ансамблі, хори у вікових категоріях від 5 років і старше у форматах RISING STAR та PRO.

 

Фестиваль-конкурс проходив у двох форматах: наживо та дистанційно.

 

В організації та проведенні конкурсу брали участь викладачі кафедри: Дмитро Лєвіт, Світлана Точкова (дизайн і відеографіка), Анастасія Гузь (складання play-листів), Ольга Процишина (адміністратор); здобувачі першого (бакалаврського) та другого магістерського) рівнів вищої освіти – Роман Стукало (адміністратор сцени), Вікторія Андрійчак, Діна Хаджимітєва, Кузнєцова Олександра, Загорулько Дар’я (оргкомітет); Артем Жук, Мельник Катерина (ведучі); працівник Факультету музичного мистецтва і хореографії Коновалов Микита (звукорежисер).

 

Переможці отримали дипломи та пам’ятні подарунки, а також приз від Марії Прилипко – сертифікат на навчання у музично-театральній студії Broadway Kids Studio та участь у бродвейському шоу.

Положення Vocal seasons 2024