Мюзикл-перфоранс «Qui reus est, або Хто винен?» за мотивами поеми Ліни Костенко «Маруся Чурай»

Хто_винен_n.jpg20.06.2021 р. та 30.10.2021 р. у актовій залі КНУТД від сучасного театру «U_theatre» відбулась унікальна постановка мюзиклу-перформансу «Qui reus est, або Хто винен?» за мотивами поеми Ліни Костенко «Маруся Чурай». Дана постановка – спільний проєкт кафедр академічного та естрадного вокалу хореографії та інструментально-виконавської майстерності.

РежисерСохань Максим (викладач академічного та естрадного вокалу);

ХореографіяЄліна Анна (викладач кафедри хореографії);

Хормейстер-постановник музичних номерівСавченко-Шлапак Юлія (викладач академічного та естрадного вокалу);

Студенти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти кафедр академічного та естрадного вокалу, хореографії та інструментально-виконавської майстерності.

Авторам вистави вдалося талановито поєднати акторську гру і сучасну хореографію. Завдяки цьому класичний твір про трагічне кохання перетворився на динамічний перформанс у супроводі живої музики.

Кохання не завжди буває щасливим. Вірна Маруся Чурай чекала свого коханого, але після повернення з війни він вирішив одружитися з іншою дівчиною, дочкою заможних батьків. Хто в цьому винен і чи можна підкорити серце розуму? Яким є справжнє кохання і як його вбити? Чи можна позбавитися від нестерпного болю і не задіяти болю іншим? Доля полтавської дівчини розгортається на тлі історичних подій, які визначать долю всієї України. Боротьба всередині героїні переплітається з боротьбою за визволення цілого народу. Її особиста драма стає частиною трагічної епохи.

На мюзиклі-перформансі «Qui reus est, або Хто винен?» були презентовані:

  • Сучасна хореографія
  • Живий музичний супровід
  • Драматична історія однієї людини і всього народу.