До Дня працівників освіти концертна програма «Красива осінь вишиває клени» мистецького проєкту «Музичні зустрічі у музеї Косенка»

Афіша_Косенко_29.09.23_1.jpg

29.09.2023 до Дня працівників освіти відбулась святкова 15-та концертна програма «Красива осінь вишиває клени» мистецького проєкту «Музичні зустрічі у музеї Косенка» кафедри академічного та естрадного вокалу Факультету музичного мистецтва і хореографії у рамках  соціальних проєктів «З Києвом і для Києва» та «Музична вітальня в музеї».

Концертна програма складалась з найвідоміших творів українських та зарубіжних авторів: «Чорнобривці» М. Сингаївського та В. Верменича, арія Сюзанни з опери В. Моцарта «Весілля Фігаро», пісня Одарки з опери С. Гулака-Артемовського «Запорожець за Дунаєм», арія Панночки з комічної опери М. Вериківського «Вій», Пісня Наталки «Віють вітри» з опери М. Лисенка «Наталка Полтавка», українська народна пісня на вірші Т. Шевченка «Бандуристе, орле сизий», «Гей, піду я в ті зелені гори» І. Полєвікова на вірші Л. Українки,  «Жура – журавлики» О. Білаша на сл. О. Ситника, романс Г. Алчевського на вірші Л. Українки «Не дивися на місяць весною», «Будь моєю мрією» О. Білаша на сл. О. Лубської, Канцона Ф. Ліста «Кохай, кохай…» в українському перекладі М. Стріхи, інструментальні джазові композиції «Blue Bossa» Кенні Дорхема, «Misty» Е. Гарнера, «Avaiting» П. Шепети.

У літературно-музичній композиції прозвучали вірш Б. Грінченка «Вона співа» та п’єса П. Захарова «Натхнення». 

У програмі брали участь викладачі кафедр академічного та естрадного вокалу, інструментально-виконавської майстерності та студенти і випускники Факультету музичного мистецтва і хореографії: народний артист України Віктор Тетеря, Заслужений діяч мистецтв України Оксана Петрикова, заслужений артист естрадного мистецтва України Сергій Цимбал, лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів  Ірина Антіпіна, Павло Шепета, Анна Шепеленко та студенти класів Тетері В.М., Петрикової О.П., Макарової Е.В., Яковенко В.Г., Леонтієвої С.Л. Цимбала С.В.: Софія Перекупенко, Ольга Лісайчук, Юлія Трофименко, Яна Харенко, Юрій Кобзаренко, Катерина Кукса, Юлія Доброгівська, Аліна Косова, Інна Неживляк, Ангеліна Зоріна, Олена Терещенко, Максим Опанащук.

Концертмейстери: Юлія Балджи, Ірина Антіпіна, Олена Кунаєва, Наталія Охрименко, Анна Шепеленко, Павло Шепета.

Літературне слово: Яна Харенко

Координатори проєкту: Олена Заверуха, Дмитро Лєвіт, Володимир Мудрик

Автор та режисер проєкту Оксана Петрикова.