До Міжнародного дня ТЕАТРУ!

56 copy_copy_copy_copy

27 квітня 2019 р. театральна майстерня Інституту мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка привітала зі святом – Днем театру та подарувала можливість доторкнутись до прекрасного ... .

Так, друже дорогий, ми любимо одно:

Старої творчості додержане вино,

І мед аттіцьких бджіл, і гру

дзвінка касталій.

А ти як Тіфій нам, і від стерна свого

Вже бачиш світлу ціль борні і

трудних плавань:

Дуб з золотим руном і колхідійську гавань.

                                                М. Зеров

Вистава «Жаби» за античним драматургом, «батьком» комедії – Аристофаном була створена режисером, старшим викладачем кафедри академічного та естрадного вокалу Денисом Диким, випускником – артистом  Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва Володимиром Соболем  та студентамиI-V курсів:

  • Валерієм МирошниченкоРусланою КомпанецьВікторією ДанилкоАнастасією КузнєцовоюЛолітою Атаманюк – «Музичне мистецтво» (Сольний спів);
  • Альоною Петровою– «Дизайн»;
  • Нікітою  Власовим«Музичне мистецтво».

Глядачам розповіли історію про давньогрецького бога Діоніса та його  слугу Ксантія,  яким випав тяжкий шлях «пошуку справжнього поета» між Еврипідом та Есхілом. Театральними виразними засобами виконавці вистави актуалізували текст, провели паралель із сучасними мистецькими пошуками та реаліями творчого процесу.

Треба наголосити, що замість одного запланованого показу в Інституті мистецтв, колектив втілив свої мрії і на професійній сцені Київської академічної майстерні театрального мистецтва «Сузір’я» (вул. Ярославів Вал 14б), де вистава була прийнята з аншлагом та яскравим успіхом.