Майстер-клас Народної артистки України Вікторії Лук’янець

 DSC0784-min

 

21 травня 2018 року з ініціативи ректора нашого університету В.О. Огнев’юка в Інституті мистецтв відбувся майстер-клас Народної артистки України, співачки (лірико-колоратурне сопрано), солістки Національної опери України, Віденської державної опери, королівського театру Ковент-Гарден (Велика Британія), «Людини року-99» у номінації «Культура та мистецтво», Лауреата Всеукраїнської премії «Жінка третього тисячоліття» в номінації «Знакова постать» Вікторії Лук’янець.

Вікторія Іванівна – одна з найвідоміших сучасних українських оперних співачок, у її активі десятки виступів на престижних світових сценах, зокрема, в Метрополітен-опера та Ла Скала.

Напередодні майстер-класу студенти мали змогу відвідати концерт В. Лук’янець, який відбувся на території Києво-Печерської Лаври у Музеї книги і друкарства України. Програма виступу артистки включала всесвітньовідомі твори західноєвропейської музичної класики.

Під час майстер-класу В. Лук’янець виступила з концертним номером, поділилася секретами свого успіху з присутніми, продемонструвала педагогічну майстерність у роботі над класичним репертуаром зі студентами магістратури освітніх програм «Музичне мистецтво» та «Сольний спів» Ілларіоновою Яною, Марковською Катериною (клас старшого викладача Макарової Е.В.); Россіхіною Мариною (клас старшого викладача Яковенко В.Г.) та Царинюк Дариною (клас старшого викладача Леонтієвої С.Л.). Студентам акомпанувала концертмейстер кафедри академічного та естрадного вокалу, Лауреат Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів Ганна Шепеленко.

Видатна співачка високо оцінила професійний рівень викладачів сольного співу Інституту мистецтв, відзначила здобутки кожного зі студентів в опануванні академічного вокального мистецтва. Надзвичайно корисними стали професійні поради досвідченої майстрині сцени студентам і педагогам.

2323 copy  9999 
  DSC0679-min  IMG-46e4bc0d7c6a7a7154076593f214a658-V copy