Музичні зустрічі в музеї Косенка (30.03.18 р.)

 

30 березня 2018 р. відбулася четверта зустіч з циклу «Музичні зустрічі в музеї Косенка». На відміну від попердніх концертів, це був вечір, присвячений виключно вокальній музиці.

Слухачі поринули в «калейдоскоп» шедеврів світової класики від епохи Бароко до сучасності. Твори звучали як мовою оригіналу, так і в українських перекладах. В концерті взяли учать студенти Інституту мистецтв (класу В. М. Тетері, О. П. Петрикової, С. Л. Леонтієвої, Е. В. Макарової, В. Г. Яковенко, Т. О. Киченко, О. В. Кацалап) та викладачі кафедри академічного та естрадного вокалу (О. П. Петрикова, Т. О. Киченко, Т. В. Полянський). Чудовий фортепіанний супровід забезпечили наші досвідчені концертмейстери: Денис Бочаров, Ірина Антіпіна, Наталія Охрименко, Тетяна Каблова, Наталія Юдзіонок, Ганна Шепеленко.

Родзинкою концертної програми стала прем’єра пісні професора кафедри Тимура Полянського на слова Ярослава Барнича та викладача кафедри Ірини Чернявської «У верховині …», у виконанні автора та Заслуженого діяча мистецтв Оксани Петрикової.

В кінці вечора директор музею Володимир Мудрик висловив величезну подяку адміністрації Інституту мистецтв, професорсько-викладацькому складу кафедри академічного та естрадного вокалу, учасникам концерту та авторці проекту Оксані Петриковій за чудову ідею, завдяки якій, в стінах музею знову лунає музика, «як і мріяв про це Віктор Косенко».

Заключне слово було сказане завідувачем кафедри, кандидатом педагогічних наук, Мережко Ю.В., яка наголосила, що такі концерти є прекрасною можливістю студентам відчути «смак» публічних виступів та набути виконавського досвіду майбутнього артиста-вокалістаЗавантажити фото