Концерт з нагоди 14-ї річниці Української Вікіпедії

01-min

 

 

30 січня 2018 р. у Центральному державному архіві-музеї літератури і мистецтв України відбувся Концерт з нагоди 14-ї річниці Української Вікіпедії. У ньому взяли участь викладачі кафедри академічного та естрадного вокалу: заслужений діяч мистецтв України, доцент Оксана Петрикова, лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів, викладачТетяна Киченко, та студенти VІ курсу Інституту мистецтв, лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів Вікторія Бабійчук та Дар’я Царинюк (клас старшого викладача Леонтієвої С.Л.).

Ініціатором та організатором концерту став громадський діяч, лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів, композитор, піаніст та концертмейстер кафедри академічного та естрадного вокалу Андрій Бондаренко.

Цей творчий захід є дев’ятим у рамках реалізації цілої серії проектів «Світова класика українською», спрямованих на відродження традицій виконання всесвітньо-знаних вокальних шедеврів в українських перекладах. Концерт також став початковою ланкою нового проекту «Територія «Архів: діалог з документом», завдяки якому науковці, митці та всі шанувальники української історії, літератури й мистецтва отримали змогу не лише долучитися до необхідних інформаційних джерел, але й поділитися особистим відкриттям з громадськістю.

Кандидат мистецтвознавства І. Тилик у своїй статті про цю зустріч написав: «Сказати, що цей концерт виявився вдалим – означає геть нічого не сказати, адже враження від нього й справді були феєричними!».

Пережиті виконавцями незабутні настрої створили неповторну ауру творчого осяяння. Вони віддзеркалилися в кожному виступі, щораз оживаючи в кожному звукові й русі.