Мистецький проєкт Боу нашир у Музеї Шолом-Алейхема

Мистецький проєкт Боу нашир 11 07.05.2024року

 07.05.2024 здобувачі кафедри академічного та естрадного воккалу заспівали концертну програму єврейської пісні «Боу нашир» у Музеї Шолом-Алейхема.

«Боу нашир» – це те, що завжди робили єврейський й українські народи протягом всього свого існування – сміючись і радіючи крізь сльози співали. В програмі пролунали традиційні пісні:  від нігунів, пісень пасхальної гагади до сучасної ізраїльської пісні, які виконали студенти класів старших викладачів Світлани Гмиріної, Тетяни Ланіної та викладача Світлани Точкової.

Гості музею Шолом-Алейхема почули композиції, які підтримували єврейський народ в усі часи, проголошуючи віру, надію, мир та радість. Глядачі занурились у світ єврейської музики, історії та віри, проводячи паралель із сьогоденням України, яка виборює свою свободу. Спільна історія, подібність страждань та боротьби за життя цих двох народів особливо зближує їх та допомагає зрозуміти один одного та співпереживати.

У концерті брали участь: Анастасія Грищенко, Вікторія Андрійчак, Роман Клюба, Алла Павлюкова, Дарья Загорулько, Каріна Гринчевська, Роман Стукало, Катерина Мельник, Діна Хаджимітєва, Олександра Кузнєцова, Анна Корнілевська, Михайло Пособілов.

 

Автор і керівник проєкту: Світлана Гмиріна

Ведучі: Світлана Гмиріна і Артем Жук.

Звукорежисери – Микита Коновалов, Михайло Пособілов.

Координатори проєкту: Тетяна Ланіна, Світлана Точкова.