Засідання наукової творчо-дослідницької лабораторії «Бельканто» до 160-ї річниці від Дня народження Бориса Грінченка

Афіша_Бельканто.jpg6 грудня 2023 року відбулось засідання  з нагоди 160-ї річниці від Дня народження Б. Грінченка на тему: «Педагогічні погляди Бориса Грінченка в сучасній педагогічній практиці».

У засіданні взяли участь викладачі кафедри академічного та естрадного вокалу Факультету музичного мистецтва і хореографії та здобувачі першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти.

Здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти виступили з доповідями і презентаціями, у яких розглянули: педагогічні принципи Бориса Грінченка та їх втілення в сучасній педагогічній практиці, охарактеризували його педагогічний досвід, ідею національного виховання, прагнення сформувати національну самосвідомість українців, розглянули його поетичну творчість, а також тему музичної грінченкіани, яка відіграє значну роль в естетичному та патріотичному вихованні сучасної студентської молоді.

У виступах здобувачів йшлося про видання поетичних збірок та наукових праць Б. Грінченка, про його життя і багатогранну діяльність, художні твори для дітей і про дітей. Було детально охарактеризовано поетичну творчість митця, розкрито її значення в розвитку музичної культури, прослухано уривки музичних творів, написаних на його поетичні тексти.

1. Скороходова Єлизавета, доповідь на тему: «Музична Грінченкіана як феномен української культури» (науковий керівник Заверуха О.Л., завідувач кафедри академічного та естрадного вокалу, кандидат мистецтвознавства, доцент).

2. Хаджимітєва Діна, доповідь на тему: «Ідея національного виховання у педагогічній концепції Бориса Грінченка»  (науковий керівник Сбітнєва О.Ф., доцент кафедри академічного та естрадного вокалу, кандидат педагогічних наук).

3. Неживляк Інна, доповідь на тему: «Педагогічні погляди у творчості Бориса Грінченка» (науковий керівник старший викладач кафедри академічного та естрадного вокалу Світайло С. В., кандидат педагогічних наук).

4. Трофименко Юлія, доповідь на тему: «Опера Миколи Леонтовича «На русалчин Великдень» на основі поетичної творчості Бориса Грінченка» (науковий керівник Сухомлінова Т.П., доцент кафедри академічного та естрадного вокалу, кандидат мистецтвознавства).

Під час засідання прозвучали твори «Дніпро реве» муз. Д. Січинського, слова Б. Грінченка), уривок з опери М. Леонтовича «На русалчин Великдень» та інші фрагменти музичних творів на вірші Бориса Грінченка

В обговоренні взяли участь викладачі та здобувачі кафедри.

6940d712-6fae-4530-8c74-4c75b54faf63.jpg

20231206_163541.jpg

imgonline-com-ua-CompressBySize-NPu1w2s88Ttx.jpg

20231206_1637551.jpg