24 квітня 2023 року відбулася дистанційна творча зустріч зі здобувачами та викладачами Комунального закладу фахової передвищої освіти «Уманський обласний музичний фаховий коледж ім. П. Д. Демуцького Черкаської обласної ради», яку провели викладачі кафедри

24 квітня 2023 року відбулася дистанційна творча зустріч зі здобувачами та викладачами Комунального закладу фахової передвищої освіти «Уманський обласний музичний фаховий коледж ім. П. Д. Демуцького Черкаської обласної ради», яку провели викладачі кафедри академічного та естрадного вокалу Факультету музичного мистецтва і хореографії Київського університету імені Бориса Грінченка: завідувачка кафедри, к. мист-ва, доцентка О. Заверуха, к. мист-ва, доцентка Т. Сухомлінова, ст. викладачки О. Кацалап та В. Яковенко, яка, власне, і виступила ініціатором проведення даного заходу.

Метою зустрічі було ознайомлення присутніх із роботою однієї зі складових частин Університету – кафедри академічного та естрадного вокалу. Відтак до уваги слухачів було представлено презентацію, що висвітлювала ключові напрями її діяльності: освітньо-професійні програми, за якими навчаються здобувачі, постановки опер і вистав за їхньої участі, функціонування творчих колективів з демонструванням фрагментів виступів, наукова робота, майстер-класи, сольні концерти тощо. Також було акцентовано увагу на умовах вступу на навчання для бажаючих долучитися до нашої великої мистецької родини. Звісно, не залишилися без уваги й рушії всіх науково-творчих процесів кафедри – керівництво та професорсько-викладацький склад.

Кульмінацією заходу стало демонстрування відеозапису студентки ІV курсу Неживляк Інни (клас ст. викладачки, відмінниці освіти України В. Яковенко), яка виконала українську народну пісню «Зелененький барвіночку», і долучення В. Яковенко, яка прокоментувала вокально-виконавські можливості студентки, а також ознайомила присутніх з особливостями власної методики викладання вокалу.

Творча зустріч виявилася інформативною, викликала зацікавленість і залишила гарні враження у всіх учасників онлайн-інтерактиву.