Засідання наукової творчо-дослідницької лабораторії «Бельканто» 2.12.2022

2 грудня 2022 року відбулось засідання, присвячене ювілею Бориса Грінченка  на тему: «Педагогічні погляди Бориса Грінченка в сучасній педагогічній практиці».

У засіданні взяли участь учасники наукового товариства «Бельканто» кафедри академічного та естрадного вокалу факультету музичного мистецтва і хореографії: доцент Чернета Т.О., доцент Сбітнєва О.Ф, ст. викладач Світайло С. В., викладач Савченко-Шлапак Ю.О., студенти.

Студенти виступили з доповідями і презентаціями про педагогічні принципи Бориса Грінченка та їх втілення в сучасній педагогічній практиці, розкрили його педагогічний досвід, прагнення сформувати національну самосвідомість українців, про укладений і виданий ним Словник української мови. 

У виступах йшлося про життя і роботу Б. Грінченка, про видання поетичних збірок та наукових праць, художніх творів  для дітей і про дітей, про щоденні турботи сільської школи, особистісні якості, родинні стосунки.  

1. Булавінова М., 3 курс. Доповідь на тему: «Словник української мови Б.Грінченка», науковий керівник викладач Савченко-Шлапак Ю.О.

2. Хаджимітєва Д., 4 курс. Доповідь на тему: «Життєві і педагогічні принципи Бориса Грінченка (на прикладі біографії)», науковий керівник канд. мист., доцент Чернета Т.О.

3. Лісайчук О., 3 курс. Доповідь на тему: «Педагогічні погляди у творчості Б.Грінченка», науковий керівник канд. пед. наук ст. викладач Світайло С.В.

В обговоренні взяли участь викладачі та студенти кафедри.