Гостьова лекція до Всесвітнього дня науки

Лекція_Теслер_10.11.23.jpg10.11.2023 відбулась гостьова лекція Тамари Теслер, кандидата мистецтвознавства, старшого викладача кафедри естрадного та народного співу Факультету музичного мистецтва Харківської державної академії культури на тему: «Мюзикл ХХ століття: виклики сьогодення» приурочена Всесвітньому дню  науки для здобувачів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти, викладачів кафедри академічного та естрадного вокалу.

Лекторкою висвітлювались ключові питання:

  • становлення і тенденції розвитку жанру мюзиклу;
  • створення відомих мюзиклів світу та України;
  • розквіт мюзиклу в Україні та виклики сьогодення.

Захоплююча лекція Тамари Теслер зацікавила слухачів. До обговорення актуальної теми долучились науково-педагогічні працівники кафедри академічного та естрадного вокалу, а саме: постановки української вистави «Екватор» на музику О. Злотника, вірші О. Вратарьова у 2003 р. та жанру музично-театрального мюзиклу, про що висловився Лєвіт Д.А., кандидат філософських наук, доцент кафедри академічного та естрадного вокалу;  висвітлення проблемних питань у постановці вистави «Чарівник країни Оз» авторів О.Кузьміна, Д.Драпіковського, за Л.Ф.Баумом у Київському академічному театрі ляльок у 2023, а також шляхи їх вирішення задля відродження та процвітання жанру мюзиклу, про які зауважила Петрикова О.П., заслужений діяч мистецтв України, доцент, доцент кафедри академічного та естрадного вокалу.

Кафедра академічного та естрадного вокалу висловлює щиру подяку Тамарі Миколаївні Теслер за цікаву та змістовну лекцію та сподівається на подальшу творчу співпрацю.

 Знімок_екрана_2023-11-10_о_10.44.27.pngГостьова-Лекція_1.jpg