Засідання студентської творчо-дослідної лабораторії «Бельканто» (22.04.2021 р.)

 22 квітня 2021 року відбулось  планове засідання студентської творчо-дослідної лабораторії «Бельканто» на тему «Сучасні хорові колективи України». У засіданні взяли участь викладачі кафедри та учасники СТДЛ «Бельканто» кафедри академічного та естрадного вокалу Інституту мистецтв та викладачі і студенти наукового гуртка «Консонанс» циклової комісії музики і хореографії Фахового коледжу «Універсум» Київського університету імені Бориса Грінченка.

   У роботі засідання взяли участь доцент Чернета Т. О., ст. викладач Світайло С. В.,  ст. викладач циклової комісії музики та хореографії  Кифенко А. М. Під час засідання були озвучені доповіді студентів, у яких йшлося про творчість та діяльність деяких хорових колективів України.

  Студентка III курсу спеціальності «Музичне мистецтво» (Сольний спів) Адарченко Дарина  виступила з доповіддю на тему «Творча діяльність камерного хору «Moravski», у якій охарактеризувала репертуар, розглянула особливості виконання творів, манеру співу, творчу діяльність колективу. Було прослухано деякі твори у виконанні хору.

   Студентка III курсу спеціальності «Музичне мистецтво» Потапко Юля розкрила тему «Творчість сучасного хорового колективу «Бревіс». Вона охарактеризувала творчий шлях та музичну  діяльність хору, особливості його репертуару, виконавські засоби.

  Студентка III курсу спеціальності «Музичне мистецтво» (Сольний спів) Бабак Катерина у доповіді на тему «Хорова творчість сучасного колективу «Libera» розкрила особливості хорового звучання колективу, охарактеризувала специфіку репертуару, виконання, розкрила інтерпретації деяких хорових творів. В обговоренні взяли участь викладачі та студенти Інституту мистецтв та Фахового коледжу.