Засідання студентської творчо-дослідної лабораторії «Бельканто»

0103

       19 вересня 2020 р., у дистанційному форматі, на платформі Hangoust meet відбувся семінар-практикум творчо-дослідної лабораторії «Бельканто» на тему «Музика як спадщина: від традицій до продукту».

        На семінарі-практикумі були присутні викладачі кафедри академічного та естрадного вокалу та студенти II-III курсів спеціальності «Музичне мистецтво» (Сольний спів).

        На початку заходу зі вступним словом виступила керівник лабораторії Світайло С. В., яка доповіла про план роботи студентської творчо-дослідної лабораторії на 2020-2021 навчальний рік, форми проведення запланованих заходів та творчі напрями роботи лабораторії.

        На засіданні було заслухано доповідь кандидата мистецтвознавства, доцента кафедри Чернети Т.О. на тему: «Музика як спадщина: від традицій до продукту», яка познайомила студентів з актуальними освітніми ресурсами, що містять інформацію про програми академічної мобільності для студентів і молоді, розповіла про досвід отримання влітку 2020 р. індивідуального гранту програми «Стипендії» від Українського культурного фонду. Більш детально лекторка зупинилася на своєму навчанні на міжнародному освітньому курсі «Музика як спадщина: від традицій до продукту» Літнього університету Центрально-Європейського університету (Будапешт, Угорщина). Представила студентам презентацію свого індивідуального проєкту, що був присвячений трьом зразкам української культури, які включено до переліку нематеріальної культурної спадщини UNESCO і перебувають під захистом даної всесвітньої організації.

       В обговоренні активну участь взяли студенти Інституту мистецтв.

       У заключному слові завідувачка кафедри академічного та естрадного вокалу, кандидат педагогічних наук, Мережко Ю.В. зазначила, що отримана інформація є надзвичайно корисною, наголосила на актуальності та перспективності даної форми подальшої творчої діяльності як студентів, так і викладачів кафедри Інституту мистецтв, виявила сподівання, що вони будуть більш активними в спробах подачі заявок індивідуальних грантів.