Міжнародна науково-практична конференція «Єдиний освітній простір Україна ‒ ЄС» (Хорватія-Італія-Болгарія-Україна), 2018 р.

 DSC 4519-min_copy_copy
 

7-12 травня 2018 року доценти кафедри академічного та естрадного вокалу Інституту мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка Ю. В. Мережко (завідувач кафедри), Д. А. Лєвіт іТ. О. Чернета взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Єдиний освітній простір Україна ‒ ЄС» (Хорватія-Італія-Болгарія-Україна) та пройшли стажування за кордоном.

За матеріалами доповідей наших викладачів вийшли наукові статті у періодичному виданні International journal «Fundamental and applied researches in practice of leading scientific schools» (San Jose, California, USA), що включено до 26 науковометричних баз. Доповіді грінченківців викликали щире зацікавлення як серед  українських науковців різних галузей, так і серед іноземних  колег. По закінченню стажування, викладачі  отримали сертифікати міжнародного зразка.

В рамках стажування грінченківці мали змогу ознайомитися з  організаційною структурою університетів Хорватії, Польщі, Болгарії. За ініціативи завідувача кафедри академічного та естрадного вокалу Ю. В. Мережко було встановлено контакти з Університетом м. Пула (Хорватія) для майбутнього співробітництва з нашим Університетом в рамках програми Еразмус+. Було проведено переговори з проректорами з міжнародних зв’язків, з навчальної роботи та з економічних відносин.

Крім вивчення організації навчального процесу та програми підготовки студентів Пульського університету, грінченківці скористалися нагодою відвідати Музичну академію, що працює у складі цього вишу. В результаті спілкування з очільниками мистецьких кафедр (вокал, фортепіано, акордеон, диригування) наші науковці ознайомилися з методичним забезпеченням навчального процесу, відвідали репетицію студентського мистецького проекту, поспілкувалися з колегами, обмінялися контактними даними.

Пропозиція подальшого творчого співробітництва викликала щире зацікавлення та підтримку зарубіжних колег, серед яких були такі, що вже неодноразово гастролювали в Україні. Тож результатами цікавої, насиченої, змістовної та продуктивної поїздки наших науковців стали міжкультурна комунікація, обмін досвідом, дискусії, зустрічі з колегами з країн ЄС.

DSC 4565-min DSC 4638-min  

 

DSC 4635-min