1 жовтня музиканти-першокурсники відзначили Міжнародний День Музики

7777777777777

Своє професійне свято – Міжнародний День Музики – студенти І курсу кафедри інструментально-виконавської майстерності разом із куратором групи, доцентом кафедри музикознавства та музичної освіти О.М. Лігус, відзначили у Великій залі імені Героя України Василя Сліпака Національної музичної академії, де відбувся симфонічний концерт «Музичний діалог: Україна – Австрія» за участі Національного президентського оркестру України.

Цей захід, проведений у рамках ювілейного ХХХ Міжнародного фестивалю Kyiv Music Fest, презентував маловідомі твори австрійських класиків (Ф. Шуберта й Р. Штрауса) та композиції сучасних українських митців (М. Волинського, І. Небесного, Ю. Шевченка). Стильове різнобарв’я концертної програми викликало в юних музикантів жваве зацікавлення та радість пізнання нової музики. Особливо запам’ятався студентам твір І. Небесного «Меседж з України», в якому дивовижно поєдналися оркестрові фанфари, віртуозне плетиво електрогітари та стримані медитації православних наспівів у виконанні чоловічого хору Київського академічного театру опери та балету для дітей та юнацтва.

Ще одним відкриттям концерту стали виступи молодих українських співаків – І. Онищенка та Н. Степаняк, які нині працюють на сценах музичних театрів Відня. Яскравий талант і творчий успіх цих виконавців не тільки щиро вразили першокурсників, а й мотивували їх до натхненної праці та самовдосконалення!

Свято Музики вдалося!