Перемога у ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі «Мистецтвознавство»

 333 copy 5555 copy   44444 copy_copy

11 квітня у Харківській державній академії дизайну і мистецтв відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі «Мистецтвознавство». Програма підсумкової науково-практичної конференції  Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт складалася з чотирьох секцій таких наукових спеціальностей: образотворче мистецтво,  музеєзнавство і пам'яткознавство,  дизайн, загальне мистецтвознавство.

За змістом тематика виступів була різноаспектною та різнобарвною. Тут прозвучали доаовіді студентів, присвячені таким темам як: українські архетипи у творчості українських художників, семантика знаку і жесту в мистецтві та культурі України, мистецтво європейського авангарду, особливості трансформації петриківського розпису ХХ-ХХІ ст. тощо. Учасники Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт мали змогу показати свої оригінальні наукові здобутки та реалізувати творчий потенціал. Інститут мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка у секції «Загальне мистецтвознавство» представила студентка V курсу спеціальності «Музичне мистецтво» - Вишневецька Марина, яка виступила з доповіддю «Феноменологія музичного смислу як шлях до всезагального», яка за результатами здобула І місце.

Вітаємо Вишневецьку Марину та її наукового керівника Олексюк Ольгу Миколаївну, доктора педагогічних наук, професора, завідувача кафедри теорії та методики музичного мистецтва з блискучою перемогою у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі «Мистецтвознавство».