Вийшла друком монографія «Художній образ: структурна феноменологія і типологія форм»!

титулка.jpg

   

В 2021 році вийшла друком монографія «Художній образ: структурна феномено­ло­гія і типо­логія форм», автором якої є Олександр Опанасюк, професор кафедри музикознавства та музичної освіти, доктор мистецтвознавства, доцент.

У монографії представлено оригінальну концепцію структурної феноменології та типології форм художнього образу. На основі аналізу процесуального буття культури і мистецтва, принципів структурування психічних станів (творчих і містичних захоплень), особливостей формування художнього явища на феноменологічному та фізичному планах автор доводить, що динаміка цих процесів вибудовує одну й ту саму структуру, зміст якої характеризується закономірністю становлення тетрактиди. Аналіз континуального процесу дав можливість побудувати структуру художнього образу, простежити перспективу його субстанційного і процесуального буття, визначити основні типи форм, принципи модифікацій у цих  формах та охарактеризувати шістнадцять типів формувань.

Книга адресована мистецтвознавцям, культурологам, філософам, митцям, педагогам і студентам вищих освітніх закладів, усім, хто цікавиться проблемами сучасного мистецтва.