Vivat, Музико! Vivat, Маестро!

999 copy_copy

1 жовтня кафедра теорії та методики музичного мистецтва відзначила Міжнародний день музики яскравим творчим заходом – зустріччю з видатним композитором Олександром Яковчуком, заслуженим діячем мистецтв України, лауреатом багатьох мистецьких премій державного та світового рівня, доцентом кафедри композиції Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського. 

Олександр Яковчук – видатна постать сучасного українського мистецтва. Великою і різнобарвною є жанрова палітра цього композитора – симфонії, кантати, музично-театральні полотна, камерна вокальна та інструментальна творчість, духовні твори, численні обробки народних пісень. А головне, вся музика Маестро просякнута палкою любов’ю до рідного краю. У ній – відгомін славетного минулого і пекучий біль нашого сьогодення, філософська безкінечність кривого танцю і ніжний подих української колискової.

Увесь цей чарівний світ творчості Олександра Яковчука полонив уяву присутніх на заході викладачів та студентів. Зокрема, особливий слід у пам’яті залишили обробки українських, русинських народних пісень та фортепіанний цикл Прелюдій і фуг.

Захоплено слухала аудиторія і щирі роздуми композитора про творчість, талант і покликання митця, які допомогли всім глибше відчути нерв його музики. Атмосфера зустрічі видалася напрочуд теплою і дружньою, публіка невимушено реагувала на цікаві оповіді гостя щедрими гучними оплесками.

Творча зустріч з Олександром Яковчуком, яка долучила викладачів та студентів до магії його творчості, стала для всіх безцінним мистецьким дарунком до Свята Музики.    

Захід організувала і провела завідувач кафедри, доктор педагогічних наук, професор Ольга Олексюк. Вступне слово про творчість композитора виголосила доцент кафедри, кандидат мистецтвознавства Ольга Лігус.