Майстер клас «Інтерпретація сучасної хореографії через призму народно-сценічного танцю»

06 квітня 2024 року в Васильківському будинку культури був проведений майстер клас на тему «Інтерпретація сучасної хореографії через призму народно-сценічного танцю» для керівників аматорських хореографічних колективів Васильківської громади за підтримки Київського обласного осередку Національної хореографічної спілки України.

В програмі майстер класу взяли участь доцент кафедри хореографії Київського столичного університету імені Бориса Грінченка, заслужена артистка України Віра Синєок та викладач кафедри хореографії Київського столичного університету імені Бориса Грінченка Костянтин Калієвський. Тема виступу була співзвучна з темою майстер класу. Керівники танцювальних колективів та їх вихованці мали змогу почути про дослідження, які були проведені під час підготовки заходу, та про специфіку створення стилізованої хореографічної композиції. Також усі охочі отримали можливість на собі відчути деякі нюанси постановочної роботи досить цікавого на сьогодні синкретизму українського народно-сценічного танцю та сучасних напрямків хореографії.

Віра Андріївна та Костянтин Васильович провели профорієнтаційну роботу по залученню абітурієнтів до лав кафедри хореографії Факультету музичного мистецтва і хореографії Київського столичного університету імені Бориса Грінченка на наступний навчальний рік.