Участь студентів спеціальності Хореографія у проекті "Ой на Масницю" на ВДНГ

Гаївки, гагілки, ягілки, риндзівки. Усе це - назви весняних обрядових пісень, які здавна виконували у різних регіонах України. Єднання наших пращурів з природою було настільки сильним, що вони вірили: їх спів здатен допомогти весні нарешті здолати холод. 

І хоч у настанні весни та справжнього тепла ніхто не сумнівається, ці прекрасні давні традиції точно варті збереження, аби їх продовжували виконувати і наступні покоління українців.



16-17 березня на ВДНГ, відбулася вистава «Ой на Масницю!», де учасники дійства ознайомили людей із традиціями святкування приходу весни. Анатолій Маліхатко, Богдан Бутко, Уляна Герасимчук, здобувачі 1, 2, 3 курсів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності Хореографія Київського столичного університету імені Бориса Грінченка прийняли участь у якості артистів. За два дні святкувань, артисти виступали перед киянами та гостями столиці більше десяти разів. Цей проєкт став гарним досвідом для студентів, розширив їх кругозір, познайомив з давніми традиціями наших пращурів та автентичністю нашої української культури, дав нові знайомства та корисне спілкування.