Трансляція феномену Т. Г. Шевченка в часі та просторі засобами хореографічного мистецтва

09 березня 2023 року на кафедрі хореографії відбувся семінар на тему «Трансляція феномену Т. Г. Шевченка в часі та просторі засобами хореографічного мистецтва». Організатором Шевченківських читань стала куратор 1-го курсу, доцент кафедри хореографії Віра Андріївна Синєок. Також запрошені були завідувач кафедри хореографії, доцент Людмила Михайлівна Андрощук та викладач кафедри хореографії Костянтин Васильович Калієвський.
Свої доповіді представили студенти 1-го курсу, а саме: Науменко Анастасія «Народний танець в поетичному житті Тараса Григоровича Шевченка», Павлова Валерія «Надихаюча творчість Тараса Шевченка в світі хореографії», Зелена Аліна «Патріотизм – важливе надбання сучасного суспільства на основі творчості Т. Г. Шевченка», Чернець Юлія «Образ України в сучасному хореографічному мистецтві через призму визволення жінки у творчості Т. Г. Шевченка», Щербина Інна «Використання поезії в сучасному хореографічному мистецтві», Чеботок Валерія та Анна Вовк «Мистецтво танцю у творчості Т.Г. Шевченка». Кожен доповідач зі свого погляду описав та створив образ свого Шевченка, такого схожого та одночасно відмінного, який мав вплив та має досі на українське хореографічне мистецтво.
Завідувач кафедрою відмітила високий якісний рівень підготовки доповідей та зазначила про важливість та актуальність теми «Шевченкового  слова» особливо в сьогоднішньому стані країни, що є запорукою формування суспільної думки та усвідомлення своєї національної ідентичності.