Обговорення ОПП Хореографія другого (магістерського) рівня вищої освіти здобувачами

1.11.2022 року відбулося засідання круглого столу здобувачів 1 та 2 курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти «Шляхи вдосконалення ОПП Хореографія другого (магістерського) рівня вищої освіти Київського університету імені Бориса Грінченка».
Гарантом ОПП Хореографія другого (магістерського) рівня вищої освіти кандидатом педагогічних наук, доцентом, завідувачем кафедри хореографії Андрощук Л. М. на розгляд здобувачів вищої освіти було представлено нову редакцію ОПП Хореографія, введену в дію з 01.09.2021 (наказ від 17.06.2021 № 432), за яку було вдосконалено відповідно до Стандарту вищої освіти за спеціальністю 024 Хореографія для другого (магістерського) рівня вищої освіти (наказ № 359 від 4.03.2020) та за якою навчаються студенти 1 та 2 курсу магістратури.
Здобувачі поділилися враженнями щодо навчання на магістратурі, наголосили на перевагах ОПП у порівнянні з аналогічними в інших ЗВО та висловили рекомендації щодо шляхів вдосконалення освітньо-професійної програми.
Серед переваг навчання студенти виокремили рівень матеріально-технічної бази, викладацький склад, орієнтацію ОПП на практичну підготовку студентів та високий рівень організації освітнього процесу (Безносюк О., Дера А., Анастюк А., Бажаров О., Артьомов Д.).
Серед побажань студенти рекомендували розглянути можливість включення до навчального плану нових дисциплін, серед яких «Філософія естетики» (Бєлявська К., Деревецька А.), «Методика викладання акторської майстерності» (Деревецька А.), «Менеджмент соціокультурної діяльності» (Деревецька А.), «Діловий етикет» (Бєлявська К.), «Біомеханіка в хореографії» (Анастюк А.), «Психологія в хореографії» (Бєлявська К.), «Імпровізація та інтиїтивне аудіювання» (Бєлявська К., Пономаренко В.).
Також студенти врахувати специфіку підготовки майбутнього магістра хореографії при викладанні дисциплін гуманітарного циклу (Анастюк А., Бєлявська К., Деревецька А.).

IMG-4365.jpgIMG-4366.jpg