Українська команда «Мрія» здобула Гран-прі на Міжнародному танцювальному фестивалі у Південній Кореї

30 червня у місті Чонджу пройшов 10-й Міжнародний фестиваль танців народів світу (WCDF 2022). Українська команда «Мрія» приймала участь у даному фестивалі. Хореографом проекту «Мрія» стала викладач кафедри хореографії Київського університету імені Бориса Грінченка Єліна Анна.

Команда молодих хлопців і дівчат із України отримала Гран-прі. Хором в центрі Південної Кореї вони скандували: «Слава Україні» та дякували за неймовірну підтримку глядачам.

https://vechirniy.kyiv.ua/news/69300/ - онлайн-стаття про виступ команди «Мрія» у журналі «Київ Вечірній».

Проект "Мрія" став надією для багатьох дітей та підлітків України. «З вірою в те, що все можливо, ми йшли до останнього і здобули бажаного» - кажуть учасники команди.

 

виступ на World Cultural Dance Fest 2022.

Багато сімей полишили свої домівки, щоб зберегти життя своїм дітям. В душі кожного українця зародився страх і переживання за свою країну. Наша нація настільки сильна, що війна робить тільки міцнішою і витривалішою Україну. Народ об'єднався і створює супротив ворогу на різних фронтах. Саме тоді народилася ідея ГО «Всеукраїнське молодіжне спілкування» та організації «Ich halte dich» з Німеччини, які об’єднали свої сили та створили некомерційний проєкт «Мрія» на підтримку біженців з України в Європі.

Назва проєкту виникла після того, ворог знищив найбільший у світі літак «Мрія» та появою гасла: «вороги знищили наш літак, але ніколи не знищать наші мрії». Отже, метою проєкту стала необхідність дати українській молоді надію та повернути «крила».

"Моє ім'я Анна Єліна, я викладач Київського університету імені Бориса Грінченка. Будучі у Будапешті, на початку літа я зустріла дівчину, яка розповіла про плани створення проекту "Мрія", про поїздку до Кореї і презентацію нашої України на теренах світового мистецтва. Головною ціллю була участь у World Culture Dance Festival 2022, який відбувся 30 червня. Але надметою було привернути увагу різних країн до сьогодення України, показати нашу силу і нашу душу."

 

інтерв’ю.

Таким чином, команда української молоді здобула гран-прі на міжнародному фестивалі в Південній Кореї, але це був тільки початок. Подальші виступи на World Camp 2022 мали велику аудиторію глядачів та людей, які прагнуть допомогти нашій країні. З надією в серці, команда виступала і розповідала про Україну на всіх можливих інтерв'ю.

Після закінчення табору команда презентувала українську культуру у різних містах країни, поїхавши в тур по Кореї.

 

репортаж про виступи команди «Мрія» в різних містах Південної Кореї.

Повернувшись до Німеччини, в планах проекту є тур по Європейським містам, а в подальшому по містам рідної Батьківщини.

Ми сильні, ми вільні, ми на своїй землі!

Слава нашим захисникам, слава нашому народу!