Шосте онлайн-заняття на тему «Етапи створення танцювального етюду. Частина 2» з модулю «Підготовчі курси для абітурієнтів» спеціальності 024 «Хореографія» Інституту мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка

IMG_1944.jpg
 
18.06.2022 р. відбулося вже шосте онлайн-заняття на тему «Етапи створення танцювального етюду. Частина 2» з модулю «Підготовчі курси для абітурієнтів» спеціальності 024 «Хореографія» Інституту мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка. Модераторами зустрічі були: кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри - Лук‘яненко Катерина Аркадіївна, викладач кафедри - Кисіль Дар‘я Петрівна, концертмейстер кафедри - Пісоцька Лідія Василівна та студентка 1 курсу - Сірченко-Ваксман Єва. На занятті абітурієнти продовжили знайомитися з принципами створення танцювального етюду, а саме, в рамках сучасної хореографії. Катерина Аркадіївна та Дар‘я Петрівна пояснили та проаналізували поняття драматургії номеру та надали чітку характеристику усіх 5 складових (експозиція, зав‘язка, розвиток дії, кульмінація, розв‘язка). Спілкувались про сюжетну та безсюжетно хореографію, виокремлювали їх спільні та відмінні риси. Сірченко-Ваксман Єва, на своєму прикладі, продемонструвала етюд у стилістиці сучасного танцю модерн. На завершення заняття, Лідія Василівна висловила свої рекомендації щодо правильного підбору музичного матеріалу. Викладачі з задоволенням відповідали на питання абітурієнтів, а їх, повірте, було багато. 
Особливістю даного заняття стало те, що наші майбутні хореографи вперше отримали домашнє завдання, яке мають виконати до наступної суботи.
З нетерпінням чекаємо наступної суботи! До зустрічі!