ІV (дистанційний) обласний фестиваль народної хореографії «Танець – Душа Народу»

   

   З 25 жовтня по 22 листопада 2021 року на теренах Київської області відбулося свято танцю під назвою ІV (дистанційний) обласний фестиваль народної хореографії «Танець – Душа Народу». Засновниками та організаторами даної події традиційно були: Управління культури Київської обласної держаної адміністрації, Комунальний заклад Київської обласної ради «Київський обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи» та Київський обласний осередок Національної хореографічної спілки України. Головою останньої організації (КООНХСУ) є заслужена артистка України та доцент кафедри хореографії інституту мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка Віра Андріївна Синєок.

   Маючи немалий досвід в організації та проведенні фестивалів-конкурсів в форматі очного показу-перегляду, впорались і з викликом сьогодення та фестиваль відбувся в он-лайн форматі. Віра Андріївна не тільки взяла не себе процес організації заходу (прийом та обробку заявок, підготовка відео до перегляду, організаційні питання з керівниками танцювальних колективів, начальниками будинків та відділів культури та голів ОТГ), але і виступала в якості голови суддівської комісії. Творчий робочий процес триває, колесо нових досягнень та звершень зупинити не можна, як не можна зупинити час і життя. Зупинка подібна десяти крокам назад. 

   В даному заході взяли участь 35 хореографічних колективів в 4 номінаціях. На розгляд журі було представлено 58 композицій різних вікових та кількісних категорій. Різнобарвна палітра танцювальних номерів та майстерність виконавців не залишили жодного сумніву, що творчий потенціал та безмежна відданість своїй справі тримають високий рівень творчих мистецьких робіт.

   Учасники колективів Київської області, які стабільно беруть участь в різноманітних фестивалях-конкурсах, мають перед собою творчу перспективу вчитися в одному з найкращих вищих учбових закладів Київському університеті імені Бориса Грінченка, щоби потім повернутись до своїх рідних колективів професіоналами вищого ґатунку.