VI Всеукраїнський конкурс народної хореографії імені Павла Вірського

   З 8-го по 10-те жовтня на теренах нашої держави відбулося грандіозне свято, а саме ІІІ тур VI-го Всеукраїнського конкурсу народної хореографії імені Павла Вірського та Гала концерт. Не зважаючи на карантинні обмеження та тернистий шлях, який подолали закохані у справжнє мистецтво танцю колективи, яскраве полум’я хореографічної палітри феєрично вибухнуло на сценах Центру культури і мистецтв Національного авіаційного університету та Національної опери України. 

   Найпрофесійніше та найповажніше журі, яке складалося з відомих фахівців, митців та діячів мистецтва, очолював Герой України Мирослав Михайлович Вантух. Серед них була доцент кафедри хореографії інституту мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка, голова Київського обласного осередку Національної хореографічної спілки України, заслужена артистка України Віра Андріївна Синєок. 

   Саме вона представила кращі хореографічні ансамблі Київської області, які достойно продемонстрували свій танцювальний хист, відкрили своє хореографічне мистецтво на загал усієї України. Чуттєві, яскраві, драйвові та несамовиті виступи хореографічних колективів не залишили нікого байдужими. Віддаючи на сцені свій талант глядачам, вони отримували в стократній прогресії заряд та енергію від інших танцюристів.

   Протягом усього творчого процесу підготовки та проведення трьох турів колективи Київської області семимильними кроками зростали професіонально та здобували неоціненний досвід хореографічної майстерності, який можна дорівняти до навчання в вищих закладах культури та мистецтва. А саме в одному з найкращих вищих учбових закладів Києва та України Київському університеті імені Бориса Грінченка. Така творча хвиля несамовитого, бурхливого танцювального дійства вчить, лікує та виховує справжніх патріотів нашої улюбленої батьківщини. 

   Немає іншої більш рухливої сили, щоби відродити та укріпити рідну Україну.