Гостьова онлайн-лекція з хореографом, викладачем народно-сценічного, характерного та сучасного танцю м. Падуя (Італія) Гаршеніною Іриною

0203  0020302 

       22 лютого 2021 року студенти 2 курсу спеціальності «Хореографія» Інституту мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка в рамках дисципліни «Методика роботи з хореографічним колективом» (викладач доцент, кандидат мистецтвознавства Луговенко Т.Г.) були учасниками гостьової онлайн-лекції.  Цього разу гостем була засновниця та керівниця зразково-показових українських колективів «Натхнення» (с.Володимирівка) та «Водограй» (с.м.т. Казанка), викладачем сучасного танцю шкіл "Cultura Tango", "Triumvigus", викладачем характерного та сучасного танцю в школі танцю "Centro Studi Danza 21" м.Падуя  та " Un Corpo Per Ballare" м.Вігонца ( Італія) - Іриною Гаршеніною.

   В рамках цієї зустрічі  було розглянуто та обговорено коло питань пов’язаних з організацією та основними видами ефективної роботи дитячого хореографічного колективу. Впродовж спілкування була приділена увага комунікативним функціям керівника хореографічного колективу, його особистим якостям, а також специфіці надання хореографічної освіти у сучасних школах танцю  Італії.

     Великий інтерес викликав у студентів той факт, що Ірина Анатоліївна є засновником та керівником ансамблю українського танцю "Перевесло" м.Падуя з 2011 р., який працює донині.  Завдяки цій діяльності українці, які по тим чи іншим причинам виїхали  за межі України мають можливість не забувати  свої коріння, а італійці ознайомитися з українською хореографічною культурою. Колектив не просто задовольняє естетичні потреби українців-емігрантів, а й активно бере участь у міжнародних фестивалях та конкурсах де займає призові місця та Гран-Прі.

    Ми дуже вдячні Ірині Анатоліївні Гаршеніній за таку яскраву, емоційну та змістовну бесіду.