Гостьова лекція з польським танцівником, педагогом, хореографом Анджеєм Моравєц

1102

   10 лютого 2021 року студенти 2 курсу спеціальності «Хореографія» Інституту мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка в рамках дисципліни «Методика роботи з хореографічним колективом» (викладач доцент, кандидат мистецтвознавства Луговенко Т.Г.) відбулась гостьова онлайн-лекція з викладачем методики та сучасного танцю Музичного університету імені Фредеріка Шопена у м. Варшава та викладачем сучасного танцю загальноосвітнього  Балетного Училища у м. Гданськ, викладачем сучасного танцю та джаз-танцю у Музичній Академії ім. С. Монюшки (м. Гданськ) - Анджеєм Моравєц.

   Тематикою зустрічі було обговорення особливостей та  специфіки хореографічної освіти в Польщі. Анджей  познайомив  з діяльністю та функціонуванням приватних хореографічних студій, правилами вступу в заклади вищої освіти та умовами навчання  в університетах м Лодзь, м. Варащави та м. Катовіци.

   Студенти  активно долучались до обговорення заявленої тематики бесіди, цікавились творчими здобутками Анджея та його творчими планами на майбутнє. Балетмейстер поділився досвідом своєї  роботи  як виконавець і як педаго та надав поради щодо обраної  професії нашим здобувачам освіти.

   Ми дуже вдячні Анджею Моравец за таку пізнавальну та змістовну бесіду.

 

110202