Всеукраїнська науково-практична конференція «Проблеми та перспективи розвитку хореографічного мистецтва».

15 березня 2023 року відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Проблеми та перспективи розвитку хореографічного мистецтва», метою якої було визначення інноваційних підходів у процесі підготовки фахівців хореографічного мистецтва в умовах сьогодення, розробка проектів та технологій, пов’язаних з підготовкою викладачів хореографічних дисциплін. До участі були запрошені викладачі хореографічних дисциплін закладів вищої та передвищої освіти, керівники аматорських та професійних хореографічних колективів, здобувачі спеціальності 024 Хореографія та 014 Середня освіта (Хореографія). Організатори: Міністерство освіти і науки України, Херсонський державний університет, Київський університет імені Бориса Грінченка, Бердянський державний педагогічний університет, Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника.

Працюючи в напрямку роботи конференції «Збереження національно- культурних традицій у процесі викладання хореографії», свої доповіді представили студенти 1 курсу кафедри хореографії: Щербина Інна, Чеботок Валерія, Анна Вовк, Науменко Анастасія, Зелена Аліна, Павлова Валерія та Чернець Юлія. Наукові керівники Віра Синєок та Костянтин Калієвський спрямували наукову роботу здобувачів вищої освіти на відтворення національної спадщини. Долучення студентів до наукової роботи є запорукою фундаментальних підстав розвитку наукової галузі.

Організатори заходу були приємно вражені кількістю доповідачів з Київського університету імені Бориса Грінченка, що є ознакою потужного невпинного руху в галузі хореографії як науки.