ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Хореографія в сучасному мистецькому просторі».

01_Головна_фоточка.jpg

3-4 лютого 2023 року на кафедрі хореографії і танцювальних видів спорту Національного університету фізичного виховання і спорту України (НУФВСУ) відбулась ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Хореографія в сучасному мистецькому просторі». 

Конференція проходила два дні та відбувалась як в онлайн форматі, так і безпосередньо в корпусі НУФВСУ. Учасники заходу мали можливість прослухати доповіді провідних діячів в області хореографічного мистецтва України та світу, також відчути на собі різні методики використання
танцювальних технік на практиці безпосередньо в залах університету.
Активну участь в заході взяли викладачі та студенти кафедри хореографії Київського університету імені Бориса Грінченка. Завідувачка кафедрою хореографії КУБГ Андрощук Людмила Михайлівна виступила з доповіддю на тему «Творчість як складова освітнього процесу підготовки майбутніх хореографів в ЗВО в період глобальних світових змін» в онлайн форматі. Викладачі кафедри хореографії КУБГ: доцент Синєок Віра Андріївна та Калієвський Костянтин Васильович підготували тези в друковане видання на тему «Трансформація національного ідеалу в часі та просторі засобами хореографічного мистецтва» та зі студентами 1-го курсу (Науменко А., Зелена А., Тихонюк О., Павлова В., Яцина Д., Єганова М., Карпенко А.) кафедри хореографії КУБГ безпосередньо взяли участь у всіх заходах конференції.
Робота на ІІ Міжнародній науково-практичній конференції була дуже плідною та цікавою. Учасники в залах ознайомились та змогли відчути на собі деякі нові неординарні сучасні хореографічні практики. Отримані знання та досвід стануть запорукою нових творчих досягнень. 

Саме такі конференції доводять надзвичайну важливість обміну досвідом та напрацювань між викладачами та студентами різних університетів, що сприяє розвитку національного хореографічного мистецтва.
Висловлюємо щиру вдячність організаторам науково-практичної конференції за належну підготовку заходу та сподіваємось на продовження нашої співпраці.