Відбулася музична зустріч студентів з творами композиторів Австрії другої половини XVIII-початку ХІХ ст.

448323050 977990787660305 1099714294557378613 n   05 червня 2024 року

в корпусі на б-рі І.Шамо, 18/2 відбулася музична зустріч студентів-інструменталістів (здобувачів спеціальності 025 Музичне мистецтво) з творами композиторів Австрії другої половини XVIII-початку ХІХ ст., творчість яких сприяли формуванню Віденської класичної школи.
Виконавців концерту об'єднала дисципліна "Історія стилів та виконавська інтерпретація у музичному мистецтві", в курсі якої передбачено практичні заняття - виконання музичних творів різних епох і стилів соло або у складі ансамблів (фортепіанний дует, камерний ансамбль).
У концертній програмі брали участь: Катерина Джуран та Ольга Телевна (фортепіано) - І к., Іван Шевченко (гітара), Анна Світлична (флейта) - ІІ к.; Софія Безпала (фортепіано) І к. магістратури. Ведучі програми, Христина Марчишин та Назарій Нечесний (ІІ к.), доречно коментували музичне життя Відня, висвітлюючи в довільній формі історичні події, персоналії та їх творчість.
Музична зустріч відбулася в Музеї музичних інструментів, а виконання - на історичних інструментах. У грі виконавців відчувалися творчість і стильність, що викликало схвальні оплески публіки.
Керівник проєкту, організатор та режисер - народна артистка України, професор кафедри інструментально-виконавської майстерності Факультету музичного мистецтва і хореографії, кандидат мистецтвознавства, доцент Наталія Свириденко.