Концерт, присвячений пам'яті чудової піаністки, видатного педагога, старшого викладача кафедри інструментально-виконавської майстерності Ольги Економової

3 квітня 2024 року в актовій залі на бульварі І. Шамо 18/2 відбувся особливий проєкт, концерт, присвячений пам'яті чудової піаністки, видатного педагога, старшого викладача кафедри інструментально-виконавської майстерності Ольги Економової. Її учні, колеги-викладачі та шанувальники музики зібралися, щоб вшанувати пам'ять цієї виняткової особистості. На заході також були присутні члени сім'ї Ольги Серафимівни та її друзі.
Ольга Серафимівна Економова все своє життя присвятила служінню музиці. Протягом п'ятидесяти років вона працювала викладачем фортепіано, вкладаючи в студентів душу, окриляючи, надихаючи кожного на професійний і творчий злет.
На сцені цього дня через творчість колег-музикантів, випускників і талановитих студентів-піаністів звучала душа Ольги Серафимівни. Кожна нота, кожен акорд проникали до глибини сердець присутніх, нагадуючи про велич мистецтва, а кожне виконання творів було своєрідним проявом вдячності музикантів Ользі Серафимівні за безмежну атмосферу її професіоналізму і любові до фортепіанного мистецтва.
Ініціатором і організатором проєкту стала подруга Ольги Економової - Людмила Гаркуша, старший викладач кафедри. Драматургія концерту, фотографії, які ілюстрували різні етапи професійного становлення Ольги Серафимівни, виступи студентів її класу, випускників , колег з кожною хвилиною концерту піднімали градус емоційної напруги, а перегляд відеозапису "Варіацій на тему Паганіні" В.Лютославського у виконанні дуету О.Економова-Л.Гаркуша зірвав шквал овацій, публіка аплодувала стоячи!
Висловлюємо вдячність декану Факультету музичного мистецтва і хореографії Ганні Кондратенко за слова, які торкнулися серця кожного з присутніх.
Фінальні слова концерту - слова чоловіка Ольги Економової, Економова Анатолія Олександровича, - слова вдячності й любові до своєї дружини, слова захоплення її безмежною працелюбністю й відданістю музиці, слова про силу духу і неосяжність людської душі, слова про Ольгу Серафимівну Економову!