Вебінар «Академічна доброчесність: практичні кейси»

11 жовтня 2023 року на кафедрі інструментально-виконавської  майстерності Факультету музичного мистецтва і хореографії Київського університету імені Бориса Грінченка за сприяння Бібліотеки Київського університету імені Бориса Грінченка  відбувся вебінар «Академічна доброчесність: практичні кейси», для науково-педагогічних працівників, здобувачів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти, аспірантів, молодих вчених. 

Лектори вебінару висвітлили актуальні питання академічної доброчесності та наукової етики. Тетяна Опришко, директор бібліотеки, кандидат наук із соціальних комунікацій, окреслила загальні умови користування сервісами перевірки на плагіат Unicheck та StrikePlagiarism, зупинилася на питанні доброчесного використання в наукових дослідженнях чат-боту ChatGPT.  Тамара Ростовцева, завідувач відділу інформаційних технологій бібліотеки, представила алгоритм реєстрації в системі Unicheck, надала практичні рекомендації щодо перевірки файлів в цій системі. Анастасія Литвинова, завідувач відділу бібліотеки, висвітлила сутність феномену академічної доброчесності; ознайомила з видами порушень академічної доброчесності та інструментами боротьби з ними, основними правилами, видами та способами цитування наукових джерел у процесі написання наукових праць; презентувала можливості програми StrikePlagiarism у контексті перевірки на плагіат бакалаврських та магістерських робіт.

Практико-орієнтований формат заходу надав можливість слухачам отримати не тільки інформацію, а й досвід роботи з сервісами перевірки на плагіат Unicheck та StrikePlagiarism.

Плекаймо принципи академічної доброчесності разом!

unnamed.pngunnamed_1.png

 

image_1.png