XIХ Всесвітній конгрес саксофоністів

C:\Users\User\Downloads\Screenshot_2024-01-21-12-35-42-107_com.viber.voip-edit.jpgЗ 6 по 10 грудня 2023 року в Лас-Пальмас-де-Гран-Канарія (Іспанія) відбулася визначна мистецька подія – XIХ Всесвітній конгрес саксофоністів, в якому взяв участь Київський квартет саксофоністів Національної філармонії України під керівництвом Юрія Василевича, заслуженого артиста України, доцента кафедри інструментально-виконавської майстерності. 

Всесвітній конгрес саксофоністів – музичний фестиваль, який об’єднує музикантів-саксофоністів з усього світу. Він проводиться раз на чотири роки щоразу в різних куточках світу, змінюючи країну шляхом голосування на конгресі. Захід охоплює різні напрямки: виступи солістів-саксофоністів, ансамблів, біг-бендів, симфонічних оркестрів; проведення майстер-класів, конференцій тощо. Окремим напрямком є презентація інновацій у сфері створення музичних інструментів та апаратури. 

Київський квартет саксофоністів створено Юрієм Василевичем у 1985 році, і вже понад 30 років колектив є постійним учасником цього визначного мистецького заходу.  Наприкінці 2023 року квартет вкотре представляв нашу країну на Всесвітньому конгресі саксофоністів на найвищому професійному рівні,  в рамках проведення майстер-класу і виконання концертної програми: 

О.Потеенко Триптих 1.Акварелі, 2.Інтермецо, 3.Сучасна імітація

Г.Гаврилець Квартет саксофонів

Є.Дергунова Ще одна можливість, Блакитна мрія всього життя, Тихий шелест

П.Пашков  Згадуючи Beatles

І. Тараненко обробка «Ой, у лузі червона калина»

Вітаємо Юрія Володимировича і Київський квартет саксофоністів з успішним виступом!

image.png

Saksimage_2.png