СУШКО Олена Юріївна

imgonline-com-ua-CompressBySize-5kJSBRYrxD.jpg

Випуск 2021 року

Спеціальність 025 Музичне мистецтво

Спеціальність 025 Музичне мистецтво (сольний спів)

 

 

 

Закінчила магістратуру Київського університету імені Бориса Грінченка одночасно за двома освітніми програмами «Музичне мистецтво» та «Сольний спів», отримала два дипломи з відзнакою. 

Музикант, вокалістка, сонґрайтер, артистка та автор пісень під псевдонімом «KYLYNA» , організатор благодійних мистецьких подій, засновник благодійного музичного проєкту «ЯТворець» , засновник мистецької волонтерської платформи «Творчий Бастіон».

«KYLYNA» - це музичний проєкт Олени як артистки, в репертуарі авторська музика в жанрі акустичного інді з різноманітними піджанрами від фолку до поп мотивів.

Посилання на прослуховування пісень на всіх стримінгових платформах: linktr.ee/KYLYNA

Успіхи проєкту:

-          ротація пісні «Веснянки» на радіо « Промінь» в рубриці «Промінь рекомендує»

-          статті в різноманітних медіа, в тому числі Wonderzine Україна https://www.wonderzine.me/wonderzine/culture/pleylist/17213-10-ulyublenih-pisen-spivachki-kylyna  та МУЗВАР https://muzvar.com.ua/krai-mene-kh-kylyna-streets-of-podil/

-          виступ на сцені мистецького фестивалю «НА ЧАСІ»

-          Потрапляння пісні «Веснянки» до кураторських плейлистів стримінгового сервісу Spotify «Новинки щоп’ятниці» (разом з прем’єрами від Монатік, Макс Барських та інші) та «EQUAL Україна» в жовтні, який популяризує творчість жінок-артисток ( в плейлисті Оля Полякова, Анна Трінчер та інші).

-          За 2023 рік пісні слухали в 59 країнах світу.

Мистецький благодійний проєкт «ЯТворець» під керуванням Олени як одного з засновників та головного куратора проіснував 1 рік з 27 травня 2022 по 27 травня 2023, за цей час було проведено 26 концертів з донатами на два фонди « ART saved Life » та « SUVIATO».

Концепція проєкту: підтримка та розбудова української культури , надання можливості презентувати свою авторську творчість молодим митцям та артистам які мали досвід участі в Голосі країни ( Юлія Вітранюк, Валерія Фурман, Politov, Anstay), Національному відборі Євробачення (гурт 2TONE), перемогу на дитячому Євробаченні ( OLENA USENKO), перемогу на Євробаченні ( ІГОР ДІДЕНЧУК « KALUSH ORCHESTRA» та «GO-A»).

Олена є засновником мистецької волонтерської платформи «Творчий бастіон», яка функціонує з липня 2023 року в місті Київ.

Концепція проєкту: залучення різноманітного сегменту суспільства до культурного руху в Україні, створення та підтримка якісного мистецького продукту, виховання національної свідомості та єдності , фінансова підтримка ЗСУ.

Проєкт створює такі види благодійних подій як:

-          мистецькі фестивалі,

-          стендапи,

-          музичні концерти,

-          художні виставки,

-          акторські тренінги

-          та інше.

Дякую університету за якісну освіту та можливість бути частиною Грінченківської родини!