Марина РОССІХІНА

Россіхіна_Марина.jpg

Спеціальність 025 «Музичне мистецтво»

Випуск 2018 року

 

Закінчила магістратуру Київського університету імені Бориса Грінченка одночасно за двома освітніми програмами «Музичне мистецтво» та «Сольний спів», отримала два дипломи з відзнакою. 

Лауреат міжнародних конкурсів: I місце на VIІ Міжнародному конкурсі «Перлини мистецтва» в номінації «Соло» (2019р.); І премія на VIII Міжнародному конкурсі музичного мистецтва «Київський колорит» в номінації «Академічний вокал» (2020р.).

«…Я – музикант, співачка і піаністка, і дуже пишаюсь своїми професіями, які здобула в Інституті мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка. Моїми викладачами були найкращі професіонали, про яких можна тільки мріяти: Віра Яковенко (викладач кафедри академічного та естрадного вокалу), В’ячеслав Полянський та Валентина Корзун (викладачі кафедри інструментально-виконавської майстерності). 

Продовжую своє навчання в аспірантурі нашого університету, де вивчаю історію української вокальної школи і відкриваю нові імена талановитих співаків України кінця ХVIII – початку ХІХст. 

За час навчання мені пощастило співати з Національним Академічним Оркестром Народних Інструментів України на Михайлівській площі; бути солісткою у першій поставленій в нашому університеті опері «Запорожець за Дунаєм (партія Одарки, 2018р.); представляти рівень вокального мистецтва на майстер класах Вікторії Лук’янець (Народної артистки України, солістки Віденської Опери та Metropolitan Opera) та Теймураза Гугушвілі (Народного артиста Грузії). 

Зараз працюю артисткою хору в Київському Муніципальному Академічному Театрі Опери і Балету для дітей та юнацтва.   

Неймовірно люблю свою справу і продовжую розвиватися з кожним днем!»