Науковий семінар для студентів та викладачів на тему «Академічна доброчесність в музичному мистецтві».

27 березня 2024 року Науковим товариством студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Факультету музичного мистецтва і хореографії Київського столичного університету імені Бориса Грінченка було проведено науковий семінар для студентів та викладачів на тему «Академічна доброчесність в музичному мистецтві».

Спікером заходу став Роман Клюба, магістр права, експерт з інтелектуальної власності.

Під час заходу було розглянуто основні положення Закону України «Про освіту» щодо академічної доброчесності, дотримання її принципів здобувачами, науковими діячами. Доповідачем було висвітлено ключові поняття Закону України «Про авторське право та суміжні права», такі як: авторське право, суб’єкти авторського права, об’єкти авторського права, майнові та немайнові авторські права тощо. На науковому семінарі було окреслено особливості застосування результатів роботи штучного інтелекту в творчій, науковій та освітній діяльності, визначено, яким чином законодавство України регулює дане актуальне питання.

У заході взяли участь понад 20 студентів та науково-педагогічних працівників Факультету музичного мистецтва і хореографії, також приєдналися випускники Університету Грінченка. В ході доповіді учасники мали можливість поставити запитання спікеру, обговорити важливі питання використання творів музичного мистецтва у концертній та навчальній діяльності.