Світлій пам’яті Ольги Серафимівни Економової

Економова_О.С._1.jpg

(06.04.1949 - 07.09.2023)

 

Київський університет імені Бориса Грінченка з глибоким сумом сповіщає, що 07 вересня 2023 року відійшла у вічність наша колега Ольга Серафимівна Економова, старший викладач кафедри інструментально-виконавської майстерності Факультету музичного мистецтва і хореографії.

Випускниця Київської спеціальної музичної десятирічки імені М.Лисенка та Київської державної консерваторії імені П. Чайковського (клас проф. Ради Лисенко), вона розпочала свою діяльність у 1972 р. викладачем-методистом спеціального фортепіано у Київському міському педагогічному коледжі імені К.Д. Ушинського, де після реорганізації з 2007 р. працювала на посаді старшого викладача та очолювала фортепіанну секцію кафедри інструментально-виконавської майстерності Київського університету імені Бориса Грінченка. Протягом 50 років надихала колег та студентів на нові творчі досягнення.

Автор багатьох наукових статей у фахових наукових виданнях з проблем формування виконавської майстерності музикантів-інструменталістів, трьох навчально-методичних посібників для студентів спеціальності «Музичне мистецтво», автор збірки сценаріїв «У світі музики» для концертів «Малої філармонії», упорядник хрестоматії «Українська фортепіанна музика» у двох томах.

Протягом багатьох років виступала із сольними програмами та у складі фортепіанного дуету у культурно-мистецьких проєктах Університету.

Економова О.С. - Лауреат республіканського конкурсу імені М.Лисенка,  за активну концертно-виконавську та педагогічну діяльність нагороджена знаком «Відмінник народної освіти України» (1987 р.), медаллю «Ветеран праці» (1988 р.). Має подяки від Київської міської адміністрації та управління освіти м. Києва (1999 р., 2003 р., 2004 р., 2005 р., 2007 р.), почесними грамотами Міністерства освіти (2000 р., 2001 р., 2005 р., 2006 р.), грамотами Київського університету імені Бориса Грінченка (2009 р., 2010 р., 2011 р.).

Колектив Університету втратив досвідченого музиканта-педагога, висококваліфіковану, талановиту, авторитетну особистість. Ми пишаємося тим, що мали честь працювати з Ольгою Серафимівною, блискучою і творчою піаністкою, мудрим і талановитим педагогом, непересічною особистістю, прекрасною колегою, яка завжди була поруч, підтримувала та допомагала, була опорою та взірецем для своїх студентів.

Київський університет імені Бориса Грінченка поділяє біль втрати та висловлює співчуття рідним і друзям…  Зі щирою скорботою і світлою пам’яттю…