СТОРІТЕЛІНГ "Ретроспектива музичної творчості Бориса Грінченка" - відеопроєкт, в якому представлені фрагменти концертних програм минулих років (2013-2022)

Борис Дмитрович Грінченко прожив надзвичайно активне, насичене, яскраве життя, повністю присвятивши його здійсненню своєї мрії. Це, мабуть, саме те, що зараз ми називаємо національною ідеєю: більш справедливий устрій суспільства, національне відродження, можливість і право говорити та навчатися рідною мовою, виховувати дітей на основі національної історії й культури.
До Дня вшанування пам'яті Бориса Грінченка Факультет музичного мистецтва і хореографії пропонує Вашій увазі СТОРІТЕЛІНГ "Ретроспектива музичної творчості Бориса Грінченка" - відеопроєкт, в якому представлені фрагменти концертних програм минулих років (2013-2022).
В концерті взяли участь студенти, випускники та викладачі Київського університету імені Бориса Грінченка.
Запрошуємо до перегляду:
Він був учителем за покликанням, реформатором за призначенням, літератором за талантом. Його блискучі статті, оповідання, повісті, поеми, вірші - надбання України та всього світу. Недарма наші видатні композитори - Кирило Стеценко та Денис Січинський - створили свої музичні шедеври саме на вірші Бориса Грінченка. Їхнє видання та багатократне виконання ще за життя поета, понад сто років тому в Києві й інших містах і селах України, - подвиг в імʼя народу, майбутнього української держави.
Вперше здійснив спробу дослідити, реконструювати та проаналізувати музичну творчість Бориса Грінченка, автор видання "Музичний архів Бориса Грінченка" - Євген Куришев.
 
Про автора:
ЄВГЕН ВОЛОДИМИРОВИЧ КУРИШЕВ - кандидат педагогічних наук, доцент кафедри інструментально-виконавської майстерності Факультету музичного мистецтва Київського університету імені Бориса Грінченка. Відомий музичний критик, дослідник оперного, фортепіанного та камерно-виконавського мистецтва.
Це видання презентує широкій аудиторії шість музичних творів на вірші Бориса Грінченка, що збереглися в його архіві, й (уперше!) чотири твори, написані в наші дні.
Покликання для перегляду: https://elibrary.kubg.edu.ua/.../E_Kurishev_MABG_2_KUBG...
Поспішаємо повідомити, що цьогоріч виповнюється 10 років як відбулась прем'єра "Дніпро реве" на сцені Київського університету імені Бориса Грінченка (Д. Січинський, вірші Б. Грінченка).
Запрошуємо до перегляду:
Д. Січинський, вірші Б.Грінченка. Кантата для мішаного хору, баритона та оркестру.
Виконують: зведений хор та камерний оркестр Київського університету імені Бориса Грінченка.
Художній керівник та головний диригент: Володимир Ткачук, заслужений діяч мистецтв України.
Хормейстер: Світлана Рябінко, відмінник освіти України.
Соліст: Василь Бокоч, народний артист України.