Колодій. Масниця

Культурно-мистецький захід “Колодій (Масниця)” у Музеї українського побуту. Факультет образотворчого мистецтва і дизайну Факультет музичного мистецтва і хореографії Музей українського побуту
21 лютого на базі Музею українського побуту завдяки співпраці двох Факультетів, а саме: Факультету образотворчого мистецтва і дизайну та Факультету музичного мистецтва і хореографії відбувся культурно-мистецький захід “Колодій. Масниця”. У програму заходу входило відтворення старовинної української традиції обрядового характеру “Колодій” - народження колодки, сповивання, хрещення, святкування. Відтворення обряду проводила Ульянич Галина Іванівна. Дійство супроводжувалося народженням опудала “Масляна”, як символу переходу зими у весну. Посилили емоційне сприйняття мистецького заходу чудове виконання пісень студентами Факультету музичного мистецтва і хореографії : Логвиненко Марії та Пособілова Михайла, художнє декламування вірша про батьківщину “Земля батьків” у виконанні Назарія Дем’янчука.
До свята долучився кіт Пензлик, якій допомагає з організації благодійної допомоги “котикам” ЗСУ. Продовжуємо наближати нашу Перемогу!
Дякуємо всім, хто долучився до нашого заходу.