НА ФАКУЛЬТЕТІ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА І ХОРЕОГРАФІЇ ВІДБУВСЯ НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ ВЕБІНАР «НАЦІОНАЛЬНА ІДЕНТИЧНІСТЬ УКРАЇНЦІВ В УМОВАХ ВІЙСЬКОВОЇ АГРЕСІЇ»

10 листопада 2022 року з нагоди Всесвітнього дня науки в ім'я миру та розвитку на факультеті музичного мистецтва і хореографії відбувся науково-практичний вебінар «Національна ідентичність українців в умовах військової агресії». Організаторами вебінару виступили кафедра музикознавства та музичної освіти та кафедра хореографії Київського університету імені Бориса Грінченка. Автор ідеї – Ольга Олексюк, докторка педагогічних наук, професорка, завідувачка кафедри музикознавства та музичної освіти.
Ольга Миколаївна Олексюк в своєму виступі наголосила на ролі національної ідентичності в мистецькій культурі Університету. Кандидатка педагогічних наук, доцентка, завідувачка кафедри хореографії Андрощук Людмила Михайлівна присвятила свій виступ національній ідентичності в творчості викладачів та студентів -хореографів. Особливості співпраці балетмейстера-постановника та режисера на прикладі вистави «Лісова пісня» стали предметом доповіді заслуженого артиста України, доцента кафедри хореографії Вітковського Вячеслава Владиковича.
Заслужена артистка України, доцент кафедри хореографії Синєок Віра Андріївна у своєму виступі представила інноваційні підходи до національно-патріотичного виховання майбутніх хореографів засобами українського
народно-сценічного танцю.


Переглянути відео вебінару можна за посиланням