Вийшов друком навчально-методичний посібник з сольного співу «Вокальні твори українських композиторів кінця XIX ˗ початку XXI століття»

01 03 02022021

 

     Вийшов друком навчально-методичний посібник з сольного співу «Вокальні твори українських композиторів кінця XIX ˗ початку XXI століття» кандидата педагогічних наук, завідувача кафедри академічного та естрадного вокалу Юлії Валеріївни Мережко та концертмейстера кафедри академічного та естрадного вокалу, лауреата міжнародних та всеукраїнських конкурсів Ганни Борисівни Шепеленко.

     На основі джерельних матеріалів у посібнику висвітлено автобіографічний дискурс життя та творчості українських композиторів кінця XIX ˗ початку XXI століття, висвітлено жанри вокальної музики, розкрито методику роботи над вокальним репертуаром національної спадщини, запропоновано тестові та практичні завдання для перевірки навчальних досягнень студентів. Авторами подані нотні зразки вокального репертуару для студентів за типом голосу сопрано, меццо-сопрано.

     Навчально-методичний посібник рекомендується студентам і викладачам мистецьких дисциплін закладів вищої освіти, викладачам вокалу та всім, хто цікавиться національними здобутками в галузі вокального мистецтва.